Pедакция не отвечает за содержание заимствованных материалов

Компас | все материалы раздела

Як правильно поводитися з позиченими грошима
11 Сентября 2018

На відміну від минулого, сьогодні отримати кредит від банку стало простіше, і взяти його можна на будь-які потреби. Раніше щоб брати позику, потрібно було мати в планах придбання авто, меблів, компьютера або іншого коштовного майна. Сьогодні оформити кредитну карту онлайн в престижному банку можливо навіть у випадку, коли не вистачає грошів на елементарні речі. Свої послуги в цьому напрямку пропонує багато фінансових установ. Вам залишається лише обрати кращі умови, замовити та оформити кредитну картку в режимі онлайн.

Безпечна допомога у важкій ситуації

Існує безліч випадків, коли людина терміново потребує грошей, а саме:

  • Банально не вистачає коштів до зарплатні. Ця ситуація напевно є найбільш розповсюдженою серед населення. Опинившись в становищі, коли нема грошей, людина вимушена якщо не брати в борг, то принаймні економити.
  • Потреба у термінових виплатах. Наприклад, з’явилася необхідність оплатити пільгову путівку на відпочинок, розрахуватися за дитячий садок або зробити інший невідкладний внесок.
  • Форс-мажорні обставини. Вони мають різний характер і причину, але завжди з’являються коли їх не чекають, зазвичай мають неприємні наслідки. Це може бути аварійна ситуація вдома, на дорозі, нещасний випадок або поломка – наприклад, телевізора, комп’ютера, холодильника, смартфона. Послуги майстрів (в гіршому випадку – лікарів) потребують коштів, і кредитна картка, оформлена онлайн не виходячи з дому, є одним з оптимальних шляхів отримати їх.

Існує безліч інших обставин, коли потрібні гроші, а необхідна сума відсутня. В такому разі люди вдавалися до різних «маневрів». Найбільш розповсюджений – позичити у родичів або друзів. Але це є доволі пікантна ситуація, дуже часто вона стає причиною псування відносин. Взагалі-то ніхто не зобов’язаний давати гроші в борг.

Ще гірше, коли людина на такі термінові виплати, як лікування, внесок за навчання дітей та інші, вимушена позичати на роботі у керівництва або в осіб, які разом з грошима мають і сумнівну репутацію. Цей підхід зазвичай вирішує поточну проблему, але створює багато складнощів у майбутньому. В подібній ситуації ускладнює становище те, що не завжди існують юридичні механізми захисту людини. Водночас сьогодні, перебуваючи у складному фінансовому становищі, перерахованих вище проблем можна легко уникнути. Оформлення кредитної картки – далекоглядне, розумне рішення! З одного боку, воно допоможе вирішити неочікувані фінансові складнощі, з іншого – гарантує максимально комфортні умови погашення заборгованості.

Коротко про переваги

Сьогодні швидко та без зайвого бюрократичного клопоту оформити картку онлайн пропонують відомі банки, з найкращою репутацією, які є важливими фігурами у підтримці економіки України. Серед них зустрінете такі назви, як:

  • «Приват»;
  • «ПУМБ»;
  • «Ідея»;
  • «Форвард»;
  • «ОТП»;
  • «Альфа»;
  • «Монобанк»;
  • «Ощад» та інші.

Такий засіб кредитування є оптимальним для більшості населення. Наприклад, якщо ви звернулися за короткостроковою позикою у спеціальну організацію, є великий ризик, що отримаєте обтяжливі зобов’язання, пов’язані з виплатою величезних процентів. В критичних випадках, які не є рідкістю і становлять результат необміркованого підходу до споживчого кредитування, плата за користування грошима може дорівнювати сумі боргу або навіть перевищувати її. Якщо ви вирішите використати ломбард, вам належить надати вагому заставу з власного майна, що є причиною надзвичайного дискомфорту.

Інший бік справи – кредитна картка банку. Скористуватися нею мають можливість широкі верстви громадян:

  • працюючи особи;
  • пенсіонери за віком;
  • інваліди;
  • підприємці;
  • студенти ВНЗ та навіть коледжів.

Кредитний ліміт банків формується індивідуально для кожного клієнта, але у разі потреби його можна довести у деяких установах до максимальної позначки – 100000 або навіть 200000 гривень. З іншого боку, щоб отримувати такі гроші, потрібно дотримуватися певних умов, а саме мати:

  • статус постійного клієнта банку, в якому оформлюєте ліміт;
  • позитивну кредитну історію;
  • великий стаж роботи при офіційному працевлаштуванні;
  • активний вік – від 30 до 55 років.

У свою чергу, щоб отримати у розпорядження мінімальний кредит – до 5000 грн, достатньо замовити карку в режимі онлайн і очікувати схвалення. Без зайвих перевірок процес затвердження триває короткий проміжок часу. Щоб розпочати процедуру, потрібні лише паспортні дані, ідентифікаційний код, контактна інформація (достатньо номера мобільного телефону). Важливо пам’ятати: якщо ви постійний клієнт банку, отримуючи кредит, своєчасно сплачуєте його, банк згодом запропонує збільшити ліміт.

Де краще оформити

Банки зацікавлені в співробітництві з клієнтами, серед них навіть існує своєрідна конкуренція. Кожна установа намагається створити привабливі умови. Серед показників, на які потенційний позичальник зазвичай звертає увагу:

  • розмір процентної ставки;
  • пільговий період;
  • максимальний ліміт і умови його отримання.

Пільговий період – це час, протягом якого користування грошима безкоштовне. Розглянемо як приклад «Приватбанк», який є однією з найважливіших фінансових інституцій України, чиї послуги мають попит у населення. Після оформлення там кредитної картки ви, наприклад, у квітні, позичаєте певну суму, яка перебуває у межах кредитного ліміту. Щоб уникнути плати за користування грошима, погасити заборгованість потрібно до 25 травня включно. Тобто, припустимо, ви взяли гроші 1 квітня, тоді у вашому розпорядженні цілих 55 днів, щоб розрахуватися без збитку для власного бюджету. Якщо ви позичаєте невеликі суми, маєте постійний дохід, така форма кредитування максимально м’яка та непомітна.

Але не потрібно виключати ситуацію, коли в наявності немає належної суми, щоб розрахуватися своєчасно та в повному обсязі. В такому разі вам до 25 числа кожного місяця доведеться вносити обов’язковий внесок, до тих пір, доки заборгованість не ліквідується. Наприкінці місяця буде нарахована процентна ставка, яку теж потрібно оплачувати разом с залишком позики. Подібні умови стимулюють до своєчасного погашення кредиту.

Пошук вигідних умов

Звісно, не лише «Приватбанк» надає позики. Де оформити кредитну картку онлайн – вирішує сама людина. Для цього треба визначитися, де це зробити найвигідніше. Наприклад, в «Ідея банк» приваблює максимальний кредитний ліміт – до 200000 грн на доволі тривалий термін – до 92 днів. У той же час якщо ви в цій установі позичаєте суму більше 40000 грн, потрібна довідка з місця роботи. Свої умови пропонують інші банки, треба їх порівнювати та робити оптимальний вибір. Надійним помічником в цій справі стане український інтернет-ресурс MyZaym.

Працює він у вигляді онлайн-платформи, яка постійно оновлюється. На ній розташована інформація про банки, які готові надати кредити онлайн. При цьому по кожній установі розміщуються основні дані щодо умов співробітництва. Їх достатньо для того, щоб порівняти та зробити виважений вибір. Існує також функція швидкого переходу на сайт банку або МФО, де можливо детальніше обговорити кредитний ліміт, скласти договір та оформити картку.

Не зважаючи на те, в якій установі ви берете позику, потрібно дотримуватися деяких важливих правил. По-перше, перед тим як оформити картку, необхідно зважити власні потенційні фінансові можливості, адже кредит, навіть попри пільговий період, неодмінно потребує розрахунку. Потрібно заздалегідь передбачити прихід власних коштів і порядок погашення заборгованості. По-друге, важливий фактор стримування. Адже не є рідкістю випадки, коли кредитний ліміт, створюючи ілюзію наявності грошей, провокує «безглузді» витрати. Вони непорівнянні з фактичним фінансовим становищем, тому в майбутньому їх компенсація може дорого обійтися.

З іншого боку, якщо підходите до позичання коштів розумно та виважено, у вас нема підстав цього побоюватися. Потрібно знати, що за споживчими кредитами живе увесь цивілізований світ, і в противагу думці, що активно розповсюджується в інтернеті, у фінансових організацій немає наміру «обібрати людину до нитки». Тим більше вивчається їх надійність і рівень довіри людей. Виважений підхід до кредитування допоможе не тільки у складну хвилину, але й згодом – заощадити власні кошти, адже він стимулює до раціоналізації витрат. У свою чергу «МайЗайм», як один з найефективніших агрегаторів щодо пошуку банківських послуг, допоможе знайти установу, з якою вам буде найбільш комфортно та вигідно співпрацювати.

Обсуждение статьи

Страницы: 1 |

Уважаемые участники форума! В связи с засильем СПАМа на страницах форума мы вынуждены ввести премодерацию, то есть ваши сообщения не появятся на сайте, пока модератор не проверит их.

Это не значит, что на сайте вводится новый уровень цензуры - он остается таким же каким и был всегда. Это значит лишь, что нас утомили СПАМеры, а другого надежного способа борьбы с ними, к сожалению, нет. Надеемся, что эти неудобства будут временными и вы отнесетесь к ним с пониманием.

Добавить сообщение




Опрос

Чем окончится вооруженный конфликт ХАМАСа и Израиля?

Личный дневник автораВ связи с закономерной кончиной укро-бандеровского Фейсбука, автор переместился в Телеграм: https://t.me/ISTRINGER и ЖЖ . Теперь вы регулярно можете читать размышлизмы автора на его канале в Телеграм и ЖЖ До скорой встречи
Иероглиф

Stringer: главное

Юлия Навальная не справилась с ролью вдовы героя


Юлия Навальная не справилась с ролью вдовы героя. Вместо того чтобы лететь за Полярный круг разыскивать тело мужа, эта женщина вылезла на трибуну Мюнхенской конференции по безопасности и улыбаясь сделала заявление, что поднимет знамя мужа и возглавит...чт

 

mediametrics.ru

Новости в формате RSS

Реклама

 

© “STRINGER.Ru”. Любое использование материалов сайта допускается только с письменного согласия редакции сайта “STRINGER.Ru”. Контактный e-mail: elena.tokareva@gmail.com

Сайт разработан в компании ЭЛКОС (www.elcos-design.ru)

Рейтинг@Mail.ru